Campingplatser

Vanda stad äger tre campingplatser som har utarrenderats till föreningar som bedriver campingplatsverksamhet. I områdena kan man ägna sig åt friluftsliv, utfärder, simning och annan rekreation ute i naturen. Campingplatser som drivs av föreningar är Bjurs i Ingå, Etelälahti i Vichtis och SFC Vihtipark i Vichtis.

Bjurs

Bjurs campingplats (Bjursvägen 303, 10270 Barösund) ligger i Ingå kommun längs båtlederna västerut från Helsingfors. Bjurs campingplats har utarrenderats till Bjursin Vaunuilijat ry som ansvarar för områdets användning och underhåll. Huvuddelen av området ligger i södra delen av ön Orslandet, resten ligger i skärgårdsområdet framför ön. Campingplatsen är avsedd för dem som är intresserade av friluftsliv, tältar eller reser med husvagn.

Etelälahti

Etelälahtis friluftsområden (Ollilantie 225 A, 03300 Otalampi) ligger vid Salmijärvis strand och gränsar till Noux nationalpark. Området har utarrenderats till Etelälahden Ulkoilu ry som underhåller och ansvarar för områdets användning. Campingplatsen lämpar sig för dem som är intresserade av friluftsliv, tältar eller reser med husvagn.

SFC VihtiPark

SFC VihtiPark (Rauhaniementie 391, 03790 Vihtijärvi) är en campingplats vid Vihtijärvis strand som utarrenderats till SF-Caravan Hyvinkään seutu ry. Campingplatsen lämpar sig för friluftsmänniskor och husvagnsfolk.

Nyheter

Twitter