Ändringar i användningen av AstraZenecas vaccin

Institutet för hälsa och välfärd (THL) har beslutat att 65–69-åringar som bokar tid till sin första coronavaccinering från och med vecka 18 kan om de så önskar välja ett mRNA-vaccin som används i kommunen (t.ex. BioNTech-Pfizer). Även i Vanda är det från och med måndag 3.5.2021 möjligt att välja vaccin.

Du kan boka tid till coronavaccination med BioNTech-Pfizer på koronarokotusaika.fi/sv eller per telefon på coronavaccineringens telefontjänst. 65–69-åringar som hellre önskar AstraZenecas vaccin kan boka tid till vaccination via coronavaccineringens telefontjänst tfn 09 5844 3030 (mån.–fre. kl. 8–16).

Möjligheten att välja vaccin gäller endast den första vaccineringen. I enlighet med de nationella vaccinationsanvisningarna får personer över 65 år som vaccinerats med AstraZeneca som första vaccin fortfarande AstraZeneca som boostervaccin.

Boostervaccinering av personer under 65 år

I maj inleds boostervaccineringen av personer under 65 år som tidigare vaccinerats med AstraZeneca. För vaccineringen av denna grupp används mRNA-vaccin (BioNTech-Pfizer eller Moderna).

Information om coronavaccinationerna på Maisa

Via www.maisa.fi-tjänsten skickar vi ett meddelande till de åldersgrupper som står i tur att vaccineras då tidsbokningen för åldersgruppen öppnas. Om du vill få meddelanden via Maisa-tjänsten ber vi dig vänligen kontrollera att ditt telefonnummer och /eller din e-postadress angetts korrekt och sparats i Maisa.

Vi informerar om coronavaccinationerna i Vanda och hur de framskridit på www.vanda.fi/coronavaccineringarna

Publicerat: 3.5.2021 
(redigerad: )

Nyheter