Snygga upp tavlorna! – vi piggar upp Vandas stadsbild tillsammans

Två målare målar en anslagstavla i orange

I Vanda finns ett stort antal tråkiga och föråldrade anslagstavlor med sönderrivna och bleknade evenemangsannonser från tjugo år tillbaka i tiden. Nu ska dessa trista och eländiga anslagstavlor åtgärdas – eftersom det ju händer saker i Vanda!

Kom du också med och pigga upp Vandas stadsbild! Vi söker föreningar, företag, evenemangsarrangörer, arbetsgäng, idrottsföreningar och andra hurtiga i Vanda som är aktiva i det egna området och vill komma med och snygga upp tavlorna tillsammans med oss.

Man kan snygga upp tavlorna med målningar, virkningar, stickgrafiti, pappersmassa eller till exempel färgglada tyger. Det enda kravet är att Vandas elektroniska evenemangskalenders adress tapahtumat.vantaa.fi ska finnas på tavlorna.

Anmäl er i grupper på 2–4 personer senast den 18 april. Tavlorna snyggas upp före 10.5. Här kan du anmäla dig: https://link.webropol.com/s/tuunataantaulut (på finska)

Kampanjen snygga upp tavlorna i ett nötskal

På det uppsnyggade tavlorna ska Vandas elektroniska evenemangskalenders adress tapahtumat.vantaa.fi vara synlig, men i övrigt är det fritt fram att välja stil och arbetssätt.

Deltagarna svarar själv för materialen. Nu är det dags att gräva fram gammal målfärg ur alla lagergömmor och använda den! Deltagandet är avgiftsfritt.

De uppsnyggade tavlorna och upphovsteamen publiceras på Vandadagen på sin egen omröstningssida och i Vanda stads sociala medier. Efter det får människorna rösta om vilken tavla som är snyggast.

Det informeras om kampanjen i medierna, uppsnyggningsarbetet fotograferas och materialen används i Vanda stads information och marknadsföring. Alla deltagare och färdiga tavlor publiceras inför omröstningen i de kanaler som valts. Kontaktpersonen måste vara vuxen och minderåriga deltagare ska ha tillstånd av vårdnadshavaren.

Det finns omkring 50 anslagstavlor runt om i Vanda. Antalet deltagare kan vara högst det samma som antalet tavlor. Efter att anmälningstiden har upphört skickar vi er ännu närmare anvisningar och information om var tavlan som anvisats för er är belägen.

Tidpunkten för kampanjen kan ändras beroende på de aktuella begränsningarna för folksamlingar eller andra bestämmelser.

Välkomna med alla för att pigga upp gatubilden i Vanda!

Tidtabell:

  • Anmälan öppen 6–18.4.2021
  • Uppsnyggning i april och maj
  • Publicering av tavlorna på Vandadagen 15.5.2021
  • Omröstningstid 15–31.5.2021
  • Den tavla som vunnit omröstningen offentliggörs 1.6.2021 i Vandas kanaler

Närmare information via e-post: viestinta@vantaa.fi

Publicerat: 9.4.2021 
(redigerad: )

Nyheter