Hej, vi planerar Vandabanan!

På bilden sitter Vandabanan-teamet på en bänk i Biblioteksparken i Dickursby. Bakom dem syns gräs och ett ljusbrunt hus. Fotograf: Sakari Manninen.

Vandabanan-teamet består av Tiina Hulkko, Joonas Salmijärvi, Elina Suonranta, Sauli Hakkarainen och Mari Jaakonaho.

Ifjol blev det klart att planerna på en snabbspårväg i Vanda framskrider och i våras skapades ett eget team för att ansvara för planeringen av Vandabanan. Teamet består av både för Vanda bekanta nunor samt helt nya personer.

Projektet leds av Elina Suonranta, som förut jobbat för en byggnadskonsern. Tidigare har Elina jobbat med bl.a. stadsutveckling i Böle.

Ett annat nytt ansikte är planeringschef Sauli Hakkarainen, som flyttade över från Helsingfors stad. Tidigare har Sauli jobbat också i Esbo.

Den tredje nya team-medlemmen är informatör Joonas Salmijärvi. Joonas är en nyligen utexaminerad pol.mag. från Helsingfors universitet och har tidigare praktiserat inom Vanda stads kommunikation.

Mari Jaakonaho har tidigare jobbat med Östra Vandas detaljplan och fungerar nu som stadsplaneringsarkitekt i teamet.

Den femte team-medlemmen och projektchefen Tiina Hulkko är ingen duvunge, då hon har varit med i projektet sedan 2018. Tiina har jobbat för Vandas trafikplanering i flera år.

Det här multiprofessionella teamet för projektet vidare tillsammans med stadens övriga experter. Slutet av 2020 kommer att ägnas åt beredning av gatu- och parkplaneringen, detaljplaneringen och en planstomme som i det långa loppet kommer att styra stadsplaneringen kring Vandabanans rutt.

Vandabor engagerades redan i förslagsritningsplaneringen och de kommer att uppmuntras att delta även i fortsättningen. I december 2020 kommer det att ordnas offentliga tillställningar där man presenterar den fortsatta planeringen. På grund av den rådande coronasituationen ordnas tillfällena digitalt så att du tryggt ska kunna delta var du än är!

Mer information om Vandabanan hittar du på adressen vanda.fi/vandabanan

Vandabanan-teamet nås på adressen: ratikka@vantaa.fi

Publicerat: 11.11.2020 
(redigerad: )

Nyheter