Idrottsevenemang i Vanda under Europeiska idrottsveckan

Jalkapallo

Idrottsservicens serviceområde i Vanda stad ordnar tre evenemang under den europeiska idrottsveckan 23.9–30.9.2020. Idrottsveckan är Europeiska kommissionens initiativ för att främja motion och idrott överallt i Europa.

Onsdagen 23.9 ordnas huvudevenemanget i Finland, Let’s #BeActive -School Action Day, som riktar sig till skolelever i huvudstadsregionen.

Det traditionella evenemanget School Action Day i Myrbacka i Vanda har inhiberats i år av säkerhetsskäl. Evenemanget ersätts av en motionsinriktad videotävling för skolorna i Vanda, Helsingfors och Esbo, där skoleleverna får komma med idéer om möjligheter till idrott och motion i skolmiljön och närområdet. Den skola som vinner belönas med ett första pris på 2000 euro.

Tävlingen kulminerar i livesändningen Let’s #beactive School Action Day 23.9.2020, där vinnaren i tävlingen offentliggörs och extra priser delas ut. Evenemanget sänds via live stream på Vandakanalen kl. 12–13 och sändningen är tillgänglig för vem som helst.

Torsdagen 24.9 arrangerar idrottsservicens serviceområde i Vanda stad i samarbete med Utbildningsstyrelsen ett riksomfattande möte för idrottsdirektörer på Clarion Hotel i Aviapolis. Alla direktörer med ansvar för idrott och välfärd i Finlands kommuner har bjudits in till mötet. Det går också att delta i mötet via live stream.

Idrottsdirektörernas möte ger ett fantastiskt tillfälle att bekanta sig med koncepten för idrottsservice i andra kommuner, dela med sig av erfarenheter och träffa andra idrottsdirektörer i Finland. Det gemensamma mötet för idrottsdirektörer i hela Finland ordnas nu för första gången.

Fredagen 25.9 ordnas webinariet Hyvinvoinnista oppimisen iloa för dem som arbetar med barn och unga. Det utlovas inspirerande talare, konkreta tips och kritiska diskussioner om välfärd och lärande såväl i coronavardagen som i framtiden. Under den gemensamma förmiddagen finns det möjlighet att ställa frågor till sakkunniga. Eftermiddagen består av småbarnspedagogikens, den grundläggande utbildningens och det andra stadiets egna program.

Publicerat: 21.9.2020 
(redigerad: )

Nyheter