Broschyr om hobbyverksamhet för ungdomar och unga vuxna i Vanda har publicerats

Mikkolan nuorisotila

Höstens hobby- och fritidsverksamhet riktad till ungdomar och unga vuxna i Vanda pågår som bäst. Verksamheten under hösten 2020 består av ett mångsidigt utbud av kurser och aktiviteter.

För ungdomar finns bland annat ett stort utbud av olika idrotts- och motionsgrenar, till exempel innebandy, fotboll, basket, gatudans eller gym. I verksamheten ingår också bildkonst, pyssel, youtube-verkstäder, biljard, matlagning, nagellackning och bandverksamhet.

Utöver ledd verksamheten är det också möjligt med fritidsverksamhet i ungdomslokalerna under de öppna ungdomskvällarna. Speldatorer/-konsoler, brädspel, replokaler för band, musikstudior, idrottsredskap och bildkonstmaterial står till ungdomarnas förfogande.

I utbudet för unga vuxna i Vanda ingår konstverkstaden Taidevärkkäämö, videokonstverkstad, vardagsrum för unga vuxna, kvällar för unga vuxna, pysselverksamheten Näpräämö, animekanalen Animenurkka och spelfredagar. Därtill ordnas möjligheter att testa olika grenar en gång i månaden, till exempel bågskytte, bouldering, kampsporter och badminton. Idrottsaktiviteter erbjuds också i samarbete med projektet Studier i rörelse. Den avgiftsfria hobby- och fritidsverksamheten riktar sig till 18–29-åringar.

Verksamheten ordnas i Dickursby, Västra Vanda, Korso–Björkby, Håkansböle och Aviapolis-Kivistö.

Broschyren finns här.

Läs mer:

Ett Vanda för unga och unga vuxna

Hobihobi

Publicerat: 17.9.2020 
(redigerad: )

Nyheter