Efterfrågan på lunchlådor för barn och unga inom distansundervisningen överträffade förväntningarna

Vanda stad delar ut lunchlådor på tisdagar och torsdagar till förskolebarn och grundskoleelever inom distansundervisningen. Verksamheten utvecklas utifrån första utdelningsdagens erfarenheter.

– Utdelningen löpte mestadels utmärkt igår och flera av de vårdnadshavare som hämtade lunchlådor blev glada över innehållet. Vi har också fått bra respons om de praktiska arrangemangen på utdelningsplatserna. För oss är det viktigt att utdelningen kan genomföras så att smittorisken har minimerats, berättar direktören för den grundläggande utbildningen Ilkka Kalo om den första dagens stämning.

Utdelningen av lunchlådor är avsedd för familjer som upplever sig vara i behov av dem. Vid den första utdelningen tog lunchlådorna slut på sju utdelningsplatser och de räckte inte till åt alla som kom för att hämta dem.

– Tyvärr var det svårt att på förhand bedöma hur många som skulle komma för att hämta lunchlådor och efterfrågan på lunchlådor överraskade oss. Men nu utökar vi omgående antalet lunchlådor efter behov, så nästa gång har vi fler lådor att dela ut. Meningen är att de räcker till alla behövande, säger Kalo.

Barnets eller den ungas vårdnadshavare kan hämta lunchlådan från utdelningsstället två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar kl. 15.00–17.30. I nästa vecka delas lunchlådor ut endast på tisdagen 7.4 på grund av påsken. Då är lunchlådan större än vanligt och innehåller lunch för flera dagar.

På grundval av respons från den första utdelningen flyttas utdelningen i Hasselbacken från morgon- och eftermiddagsverksamhetens lokaler till skollokalerna i Hasselbacken.

Läs Vanda stads meddelande 31.3.2020: Staden delar ut lunchlådor till barn och unga inom förskoleundervisningens och grundskolans distansundervisning

Publicerat: 6.4.2020 
(redigerad: )

Nyheter