Vikarier jobbar gärna på daghem i Vanda

På bilden ett barn med sandaler på fötterna.

Vanda stad klarade sig fint i Seures omröstning Årets bästa arbetsställe 2019. Daghemmen Jönsas och Timotej i Vanda fick flest röster i kategorin småbarnsfostran respektive svenskspråkigt arbetsställe.

Bemanningsföretaget Seure bad sina anställda att delta i en omröstning gällande de bästa arbetsställena i huvudstadsregionen. Daghemmet Jönsas i Myrbacka fick flest röster inom kategorin för småbarnsfostran och daghemmet Timotej inom kategorin för svenskspråkiga arbetsställen.

I bägge daghemmen ses omröstningens resultat som ett kvitto på ett gott arbete och en trevlig gruppanda.
- Vikariernas insats är väldigt viktig för daghemmet och var och en tas emot med glädje. Allas arbetsinsats värderas lika högt, oberoende av vikariatets längd, berättar Soile Pikkarainen, daghemsföreståndare för daghemmet Jönsas.

Daghemspersonalen på både Jönsas och Timotej gör sitt bästa för att alla vikarier ska ha en så fin arbetsdag som möjligt.
-Hela personalen välkomnar vikarien och jobbar vid behov flexibelt. Vi funderar tillsammans ut hur vi kan ordna situationen så att allas dag blir så bra som möjligt, berättar Marika Ehn, som fungerar som daghemsföreståndare för daghemmet Timotej i Myrbacka.
Samarbete, flexibilitet och en tillräcklig introduktion är nyckelfaktorer för att vikariearrangemangen ska löpa på så smidigt som möjligt. En trevlig atmosfär på arbetsplatsen är också av stor vikt för att såväl personal som barn ska trivas.

Seure ordnade i år sin omröstning för andra gången. Mer information om omröstningen hittas på Seures finskspråkiga sidor.

Publicerat: 24.2.2020 
(redigerad: )

Nyheter