Dickursby skola bjuder på familjär stämning och mångsidiga utvecklingsmöjligheter

Är du på jakt efter nya utmaningar i lärarkarriären inför hösten 2020? För lärare som vill arbeta i team och både utveckla och utvecklas är Dickursby skola ett ypperligt alternativ.

En vilja till utveckling, ett starkt lärarsamarbete och ändamålsenliga digitala lösningar... Listan blir lång då rektor Mia Förars-Pöytäniemi listar de positiva sakerna i Dickursby skola.

Under januari rekryteras lärare till skolor runt om i Vanda och Dickursby skola är inget undantag. Skolan har vuxit och det finns ett flertal tjänster att söka, berättar Förars-Pöytäniemi. För tillfället är det 15 lärare och 185 elever som tillbringar sina dagar i den luftiga skolbyggnaden.

-Framåtandan här är stark och vi har redan under en längre tid satsat på digitala lösningar. Samtidigt har vi inte glömt bort de mer traditionella läromedlen. Dickursby skola bjuder också på fina möjligheter för lärare att arbeta i team, berättar Förars-Pöytäniemi.

Utvecklas tillsammans

På Dickursby skola sker undervisningen i så kallade basgrupper, där två årskurser samarbetar. Sammanlagt består en basgrupp av dryga 60 elever, men tack vare skolans mångsidiga utrymmen kan undervisning ordnas i såväl stora som små utrymmen. Klassläraren Elin Eriksson-Haase arbetar under detta läsår med årskurserna 3–4 och trivs suveränt.

- Att arbeta med basgrupper passar mig bra och också eleverna får ut mycket av det. I basgruppen finns det fler vuxna för barnen, samtidigt som det ger oss en möjlighet att nivågruppera inom till exempel läsning eller matematik.

Eriksson-Haase har arbetat vid Dickursby i dryga fem år och berättar att det närmast var en slump att det blev just Vanda hon valde att börja arbeta i.

-Innan jag började visste jag inte mycket om Vanda och minns att jag tänkte att det vore kul att prova på något nytt under kortare tid. Men här blev jag!

Välkommen till Dickursby!

Både Förars-Pöytäniemi och Eriksson-Haase pratar varmt om den fina stämningen i skolan och välkomnar kommande kolleger till Dickursby skola.

-Det bästa i jobbet är självklart eleverna och jag uppskattar verkligen den familjära stämningen som finns mellan både lärare och elever i skolan, säger Eriksson-Haase.

Förars-Pöytäniemi uppskattar också storleken på sin skola och det faktum att man som lärare har möjlighet att känna alla elever. Hon ser framemot att välkomna flera nya kolleger till gemenskapen i Dickursby skola nästa höst.

-Har du ett öppet sinne och en vilja att utveckla verksamheten tillsammans? Då kunde ett jobb i Dickursby skola absolut vara för dig – jag ser framemot att läsa din ansökan!

Vill du bli Mias och Elins kollega? Du hittar Dickursby skolas och de övriga lediga lärartjänsterna här.

Publicerat: 20.1.2020 
(redigerad: )

Nyheter