Nu startar acceleratorn för hållbara levnadsvanor – kom med!

Vill du leva mer resurssmart och hitta nya rutiner för en hållbar livsstil? Vanda söker nu deltagare till acceleratorn för hållbara levnadsvanor.

Vanda stad arbetar kontinuerligt för att kunna erbjuda sina invånare möjligheter till en hållbar vardag och den nystartade acceleratorn för hållbara levnadsvanor är en del av detta arbete.

I projektet Accelerator för hållbara levnadsvanor provar privatpersoner på att leva på ett mer hållbart sätt än tidigare under en månads tid. Deltagarna räknar först ut sitt koldioxid- och materialavtryck med experters hjälp och funderar därefter tillsammans ut sätt att göra vardagen mer hållbar. De nya vardagsrutinerna prövas sedan i praktiken under perioden 5.10-2.11. Innan projektet avslutas träffas alla deltagare för att tillsammans med experter reflektera över den gångna månaden och de nya rutinerna.

Vi söker nu deltagare till projektet, anmäl dig senast den 31.8. på sidan vantaa.fi/kiihdyttämö. Anmälningsblanketten finns på både finska och svenska. Såväl singelhushåll som storfamiljer är välkomna att söka med till acceleratorn.

Förutom hushåll kan även företag och samfund, vars tjänster eller produkter främjar en hållbar vardag, ansöka om att få vara med i projektet. De valda samarbetsparterna kan använda resultat som fås via projektet i sin egen marknadsföring eller i sitt utvecklingsarbete. Ansökningstiden för företag pågår fram till slutet av augusti.

Läs mer på den finska sidan vantaa.fi/kiihdyttämö.

Vanda strövar efter att vara kolneutralt år 2030. För att uppnå målet har en långsiktig plan, Vägkartan för ett resurssmart Vanda (på finska Resurssiviisauden tiekartta) framställts.

Publicerat: 12.8.2019 
(redigerad: )

Nyheter