Vanda underhållningsorkester och lysande artister på torgkonserterna i augusti

Storslagen underhållning står på programmet under torgkonserterna på Dickursby torg 17–18.8. Det är fritt inträde till konserterna.

Fredagen den 17 augusti kl. 19 uppträder Dimitri Keiski, Noora Louhimo och Vanda underhållningsorkester med konserten Rock Classics. Toppsolisterna och den fulltaliga symfoniorkestern framför nya häftiga tolkningar av rockmusikens klassiker.

Lördagen den 18 augusti kl. 19 stiger duon Kalevauva.fi och Vanda underhållningsorkesters ensemble upp på scenen. Kalevauva.fi har redan fått Vandabornas hjärtan att smälta och då de denna gång är uppbackade av en stor orkester samt kör kan vi se fram emot något fantastiskt.

Remus tronföljare samt suverän heavysolist på Rock Classics

Dimitri Keiski är född i Finland men växte upp i Stockholm. Hans musikkarriär tog fart ordentligt när han 2011 vann svenska True Talent. Dimitri är en duktig musiker som efter framgången i tävlingen också vunnit beröm i Finland. Han har bland annat spelat huvudrollen i musikalerna om Queen och Hurriganes. Remu Aaltonen har också utsett Dimitri Keiski till sin tronföljare: ”Jag bara skryter, men den här killen kan ju sjunga rock’n’roll. Så jag överräcker min osynliga krona till Dimitri. Han tar vid där jag slutar.”

Noora Louhimo är bekant från Battle Beast där hon är solist. Metallbandet har under de senaste åren turnerat flitigt i Europa såväl som i USA. Bandets två senaste album har toppat den finska listan redan samma vecka de kom ut, och den föregående skivan fick vid Emma-galan 2017 pris som årets metallskiva. Noora Louhimo är obestridligen ett av de hetaste namnen inom den finska heavymusiken och hennes aktier har också stigit internationellt.

Kalevauva.fi – proffsiga musiker med glimten i ögat

Kalevauva.fi har snabbt nått berömmelse med sin säregna humor och sina sångtexter som utgörs av kommentarer från diskussionsforumet vauva.fi.

Duon firar i november tvåårsjubileum med en konsert tillsammans med Vanda underhållningsorkesters ensemble. Konserten hålls i Kulturhuset Martinus. På Dickursby torg får vi redan en liten försmak på deras samarbete, men konserten är trots det en egen separat helhet. Utöver musikerna från underhållningsorkestern har Kalevauva.fi också bjudit in gäster från kammarkören vid gymnasiet Vaskivuoren lukio i Vanda. De medverkar alla i konserten på Dickursby torg.

Arrangör för konserterna är Vanda stads kulturservice i samarbete med Vantaan Sanomat.

Publicerat: 5.7.2018 
(redigerad: )

Nyheter