Katrineberg är redo för sommarsäsongen

På Katrinebergs gård är förberedelserna inför sommaren i full gång och sommarssäsongsöppningen firas söndagen den 27.5. Också i år förgyller ett gäng lurviga djur sommarvardagen på gården, kom gärna och hälsa på!

Katrinebergs gård har sedan starten för ett par år sedan varit ett populärt utfärdsmål bland Vandabor, inte minst på grund av djurgården som påbörjade sin verksamhet förra sommaren. Djurgården slår upp sina dörrar även denna sommar och snart fylls inhängnaderna av kaniner, getter, får och höns. Det är 4H-föreningen som tar hand om djuren och djuransvarige Noel Pettersson ser framemot sommaren på Katrineberg.
- Feedbacken från förra sommaren var positiv och djurgården var omtyckt, så det känns bra att jobba vidare i sommar.
Det kostar inget att besöka djurgården och det går bra att hälsa på djuren när som helst. Noel Pettersson påminner ändå om att det är förbjudet att på egen hand gå in i djurens inhängnader eller att mata djuren.
- Under sommarsäsongen finns personal på plats varje tisdag- och torsdagskväll kl. 17-19.
För den som vill bekanta sig med djuren lönar det sig att delta i Katrinebergs sommarssäsongsöppning söndagen den 27.5 kl. 9-16. Då ordnas honungsprovning, örtinfo samt käpphästtävling. Redan innan sommarsäsongsöppningen går det att besöka gården 20.5 kl. 9-16 då det är öppet hus på Katrineberg.

Sommarsäsongsöppning på Katrinebergs gård
sön 27.5 klo. 9-16
Katrinegränden 5, Vanda

Publicerat: 16.5.2018 
(redigerad: )

Nyheter