Vandadagen firas till tonerna av Semmarit, Kalevauva.fi och Melrose

Vandadagen den 15 maj firas också detta år med konserter av fantastiska och personliga artister. Inträdet är fritt till konserterna.

På Dickursbytorget sätter Semmarit fart på publiken från och med kl. 18.30.

I Myyrmäen monttu (Stenflisvägen 5) börjar festen kl. 17 när Kalevauva.fi kliver upp på scenen och kl. 19.15 intar Melrose estraden i suverän stil.

Medryckande stämning, humor och kanonbra låtar utlovas

Semmarit eller Seminaarimäen mieslaulajat som de officiellt heter, är en populär manskör som är känd för sina förträffliga scenuppträdanden och för att de tänjer på den traditionella körmusikens gränser. I fjol uppträdde den fyndiga och humoristiska gruppen bland annat på Slottsbalens efterfest.

Melrose som grundades i början av 1980-talet i Västerkulla i Vanda är ett fartfyllt och intensivt band som kombinerar rock och rockabilly på ett kaxigt sätt. Under Vandadagen utlovas det också energisk rock med benhård attityd.

Kalevauva.fi som valdes till Årets Vandabo har blivit kända för sina låttexter som baserar sig på diskussioner i diskussionsforumet vauva.fi. Duons debutskiva har utsetts till årets folkmusikskiva. Aapo Niininen och Kimmo Numminen från Kalevauva.fi beskriver Myyrmäen Monttu som ett utmärkt ställe att spela på och lovar en garanterad Kalevauvashow.

–Kanske får vi Semmarit från Dickursby att medverka som hologram i låten Jyväskylä? Vi kommer i alla fall att spela låtar som inte hörts tidigare i Vanda, planerar Niininen och Numminen.

Vandaborna fick komma med idéer

Vandadagens konsert i Dickursby arrangeras av Vanda kulturservice. Konserten i Myrbacka arrangeras i samarbete med medborgarrörelsen Myyrmäki-liike och Vantaan elävän musiikin yhdistys VELMU ry.

I början av året bad Vanda kulturservice Vandaborna att komma med idéer om vilken artist som borde uppträda i Dickursby under Vandadagen. I Finlands fjärde största stad ryms många musikdiggare med olika smak: nästan 400 personer svarade på enkäten om artistönskemål och det gavs rentav 173 olika artistförslag.

Kulturservicen i Vanda tackar alla som svarade på enkäten och försöker i mån av möjlighet beakta stadsbornas artistönskemål också när kulturservicens kommande evenemang planeras.

Vandadagens Dickursbykonsert på Facebook: www.facebook.com/events/247374262474396
Vandadagens Myrbackakonsert på Facebook: www.facebook.com/events/196237227656079

Publicerat: 26.4.2018 
(redigerad: )

Nyheter