Coronaviruset

Woman wearing a mask and another person holding covid19-instructions

För att ha epidemin under kontroll gäller vissa restriktioner och rekommendationer både för hela Finland och regionalt. De regionala begränsningarna och rekommendationerna beror på i vilket skede av epidemin området befinner sig. Huvudstadsregionens koordinationsgrupp för corona slog fast vid sitt möte den 3 augusti 2021 att huvudstadsregionen har övergått till coronaepidemins spridningsfas.

Information om de restriktioner och rekommendationer som gäller hittar du på statsrådets webbsidor.

Du kan kontrollera vilka regionala restriktioner som gäller på Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikts HUS webbsidor.

Var och en kan genom sitt eget handlande bromsa spridningen av coronavirusepidemin. Använd munskydd enligt rekommendationerna, kom ihåg säkerhetsavstånden och tvätta händerna. Vanda stad delar ut gratis munskydd till mindre bemedlade och personer i en utsatt position. Om du inte känner dig helt frisk bör du hållas hemma.

Du kan ladda den kostnadsfria appen Coronablinkern i din telefon. Appen meddelar dig om du varit i närheten av en sjuk person och kan tänkas ha exponerats för coronaviruset.

Det är bra att gå på coronatest så att epidemin inte sprider sig. För tillfället finns det gott om tider till provtagning och resultaten kommer snabbt. Vi uppmanar dig att boka en testtid även när du har lindrigare symptom.

Samlad information om vaccineringssituationen hittar du på Vanda stads webbsidor under adressen www.vanda.fi/coronavaccineringarna. På våra webbsidor kan du följa med vaccineringsläget i Vanda och olika befolkningsgruppers vaccinationstidtabeller.

Nyttiga länkar

Vaccinationsstället vid Energia Areena flyttar till Myrbackahallen fr.o.m. den 1 september

Från och med onsdag 1.9.2021 flyttas vaccineringarna i Myrbacka från Energia Areena till Myrbackahallen (Skrapbergsvägen 10). Vaccineringarna fortgår precis som vanligt trots att vaccinationsstället flyttar till en ny adress.

Från början av september finns det fyra vaccinationsställen i Vanda: Myrbackahallen (Skrapbergsvägen 10), Varia i Sandkulla (Tennisvägen 1), Allaktivitetshuset Lumo i Korso (ingång i hörnet av Havsörnsgränden och Gråsiskvägen, mittemot huvudentrén, vaccinationsstället verkar t.o.m. 13.9) och Köpcentret Dixi (Banvägen 11).

Vi ber dig i första hand boka tid för vaccinering via webben på koronarokotusaika.fi. Om det inte är möjligt att boka tid via webben kan bokningen göras per telefon som återuppringning på numret 09 5844 3030 (mån.–fre. kl. 8–16). Vi rekommenderar att du bokar tid till den första vaccinationen och den andra vaccinationen, dvs. boostervaccinationen, samtidigt. Boostervaccinet kan tas 8–12 veckor efter den första dosen. Vid behov kan du ändra den bokade tiden på koronarokotusaika.fi eller via återuppringningstjänsten.

Walk in-vaccinationsställen

I Vanda kan den första coronavaccindosen ges på ett walk in-vaccinationsställe som fungerar utan tidsbokning. Var beredd på att köa då du kommer till vaccineringen. Det finns begränsat med tider per dag.

Walk in-vaccinationsställen:

  • T.o.m. 31.8 Energia Areena i Myrbacka (Råtorpsvägen 23) mån.–fre. kl. 8.30–15
  • Fr.o.m. 1.9 Myrbackahallen (Skrapbergsvägen 10) mån.–fre. kl. 8.30–15
  • Varia i Sandkulla (Tennisvägen 1) mån.–fre. kl. 8.30–15
  • Köpcentret Dixi (Banvägen 11) mån.–fre. kl. 9–17

Närmare information om coronavaccinationerna i Vanda hittar du på vantaa.fi/koronarokotukset

Publicerat: 31.8.2021 
(redigerad: )

Hindra coronaviruset från att spridas

Så här laddar du ned Coronablinkern

Nyheter

evenemaX - VandaRSS


Twitter