Coronaviruset

Woman wearing a mask and another person holding covid19-instructions

För att ha epidemin under kontroll gäller vissa restriktioner och rekommendationer både för hela Finland och regionalt. De regionala begränsningarna och rekommendationerna beror på i vilket skede av epidemin området befinner sig. Huvudstadsregionen har övergått till coronavirusets samhällsspridningsfas.

Information om de restriktioner och rekommendationer som gäller hittar du på statsrådets webbsidor.

Du kan kontrollera vilka regionala restriktioner som gäller på Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikts HUS webbsidor.

Var och en kan genom sitt eget handlande bromsa spridningen av coronavirusepidemin. Använd munskydd enligt rekommendationerna, kom ihåg säkerhetsavstånden och tvätta händerna. Vanda stad delar ut gratis munskydd till mindre bemedlade och personer i en utsatt position. Om du inte känner dig helt frisk bör du hållas hemma.

Du kan ladda den kostnadsfria appen Coronablinkern i din telefon. Appen meddelar dig om du varit i närheten av en sjuk person och kan tänkas ha exponerats för coronaviruset.

Det är bra att gå på coronatest så att epidemin inte sprider sig. För tillfället finns det gott om tider till provtagning och resultaten kommer snabbt. Vi uppmanar dig att boka en testtid även när du har lindrigare symptom.

Samlad information om vaccineringssituationen hittar du på Vanda stads webbsidor under adressen www.vanda.fi/coronavaccineringarna. På våra webbsidor kan du följa med vaccineringsläget i Vanda och olika befolkningsgruppers vaccinationstidtabeller.

Nyttiga länkar

I Vanda vaccineras 40-åringar och äldre

Vandabor i åldern 40–44 år (födda 1977–1981) kan nu boka tid till coronavaccinering. Boka tid i första hand via webben www.koronarokotusaika.fi/sv. Om det inte är möjligt att boka tid via webben kan bokningen göras per telefon som återuppringning på numret 09 5844 3030 (mån.–fre. kl. 8–16).

Vi rekommenderar att du bokar tid till den första vaccineringen och boostervaccineringen samtidigt.

Boostervaccineringen har inletts

Boostervaccineringen som inletts vecka 18 inverkar på hur de första vaccineringarna framskrider. De tider till boostervaccineringen som getts tidigare i år är fortfarande i kraft och på vaccinationsstället ges det vaccinpreparat som gäller för respektive åldersgrupp enligt THL:s rekommendationer.

Nya vaccinationstider kan inte längre bokas till Sanomala vaccinationsställe eftersom boostervaccineringen ordnas där. Vaccinationsstället är öppet fram till slutet av juli 2021.

Vandas vaccinationsställen, utöver Sanomala, är:

  • Varia i Sandkulla (Tennisvägen 1).
  • Allaktivitetshuset Lumo i Korso (ingång i hörnet av Havsörnsgränden och Gråsiskvägen).
  • Energia Areena i Myrbacka (Råtorpsvägen 23).

Se närmare information om coronavaccinationerna i Vanda och hur de framskridit: www.vanda.fi/coronavaccineringarna

Publicerat: 5.5.2021 
(redigerad: )

Hindra coronaviruset från att spridas

Så här laddar du ned Coronablinkern

Nyheter

evenemaX - VandaRSS


Twitter