Coronaviruset

Woman wearing a mask and another person holding covid19-instructions

För att ha epidemin under kontroll gäller vissa restriktioner och rekommendationer både för hela Finland och regionalt. De regionala begränsningarna och rekommendationerna beror på i vilket skede av epidemin området befinner sig. Huvudstadsregionen har övergått till coronavirusets samhällsspridningsfas.

Information om de restriktioner och rekommendationer som gäller hittar du på statsrådets webbsidor.

Du kan kontrollera vilka regionala restriktioner som gäller på Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikts HUS webbsidor.

Var och en kan genom sitt eget handlande bromsa spridningen av coronavirusepidemin. Använd munskydd enligt rekommendationerna, kom ihåg säkerhetsavstånden och tvätta händerna. Vanda stad delar ut gratis munskydd till mindre bemedlade och personer i en utsatt position. Om du inte känner dig helt frisk bör du hållas hemma.

Du kan ladda den kostnadsfria appen Coronablinkern i din telefon. Appen meddelar dig om du varit i närheten av en sjuk person och kan tänkas ha exponerats för coronaviruset.

Det är bra att gå på coronatest så att epidemin inte sprider sig. För tillfället finns det gott om tider till provtagning och resultaten kommer snabbt. Vi uppmanar dig att boka en testtid även när du har lindrigare symptom.

Samlad information om vaccineringssituationen hittar du på Vanda stads webbsidor under adressen www.vanda.fi/coronavaccineringarna. På våra webbsidor kan du följa med vaccineringsläget i Vanda och olika befolkningsgruppers vaccinationstidtabeller.

Nyttiga länkar

Tidsbokningen till coronavaccination i Vanda öppen för 45–49-åringar

Tidsbokningen till coronavaccination är nu öppen också för 45–49-åringar, dvs. Vandabor födda 1972–1976, utöver tidigare åldersgrupper.

Åldersgruppen för riskgrupp 2 omfattar nu också personer i åldern 16–17 år. Vid vaccinationstillfället ska den som vaccineras ha fyllt 16 år.

Boka tid i första hand via webben www.koronarokotusaika.fi/sv. Om det inte är möjligt att boka tid via webben kan bokningen göras per telefon som återuppringning på numret 5844 3030 (mån.–fre. kl. 8–16).

Fram till den 27 april 2021 hade 64 775 vaccindoser getts i Vanda. Ett stort tack till alla kommuninvånare! Kampen mot coronaviruset fortsätter, så välkommen på vaccination och låt oss tillsammans se till att arbetet löper smidigt för dem som jobbar på vaccinationsstället!

Se närmare information om coronavaccinationerna i Vanda och hur de framskridit: www.vanda.fi/coronavaccineringarna

Publicerat: 29.4.2021 
(redigerad: )

Hindra coronaviruset från att spridas

Så här laddar du ned Coronablinkern

Nyheter

evenemaX - VandaRSS


Twitter