Coronaviruset

Woman wearing a mask and another person holding covid19-instructions

För att ha epidemin under kontroll gäller vissa restriktioner och rekommendationer både för hela Finland och regionalt. De regionala begränsningarna och rekommendationerna beror på i vilket skede av epidemin området befinner sig. Huvudstadsregionen har övergått till coronavirusets samhällsspridningsfas.

Information om de restriktioner och rekommendationer som gäller hittar du på statsrådets webbsidor.

Du kan kontrollera vilka regionala restriktioner som gäller på Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikts HUS webbsidor.

Var och en kan genom sitt eget handlande bromsa spridningen av coronavirusepidemin. Använd munskydd enligt rekommendationerna, kom ihåg säkerhetsavstånden och tvätta händerna. Vanda stad delar ut gratis munskydd till mindre bemedlade och personer i en utsatt position. Om du inte känner dig helt frisk bör du hållas hemma.

Du kan ladda den kostnadsfria appen Coronablinkern i din telefon. Appen meddelar dig om du varit i närheten av en sjuk person och kan tänkas ha exponerats för coronaviruset.

Det är bra att gå på coronatest så att epidemin inte sprider sig. För tillfället finns det gott om tider till provtagning och resultaten kommer snabbt. Vi uppmanar dig att boka en testtid även när du har lindrigare symptom.

Samlad information om vaccineringssituationen hittar du på Vanda stads webbsidor under adressen www.vanda.fi/coronavaccineringarna. På våra webbsidor kan du följa med vaccineringsläget i Vanda och olika befolkningsgruppers vaccinationstidtabeller.

Nyttiga länkar

Tiedote 7.‒9.-luokkalaisten huoltajille etäopetukseen siirtymisestä

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Vantaan 7.‒9. luokkien oppilaat siirtyvät etäopetukseen ajalla 8.-28.3.2021. 1.‒6. luokkien oppilaat jatkavat opiskelua lähiopetuksessa.

Perusopetuslain 20 §:n mukaan etäopetuspäätös ei koske 7.‒9. luokkien erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaita. He osallistuvat lähiopetukseen.

Yhteishaku päättyy 7.4.2021

Yhdeksäsluokkalaisten pitää hakea perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen yhteishaussa viimeistään 7.4.2021. Tarvittaessa opintojenohjaaja voi tavata 9. luokan oppilasta ja tämän huoltajia koululla myös etäopetuksen aikana. Tapaamisissa noudatetaan koronaohjeita.

Opetusjärjestelyt etäopetusjakson aikana

Etäopetuksen aikana opetus tapahtuu oppilaiden lukujärjestyksen mukaisesti. Tarkemmista opetusjärjestelyistä kukin koulu tiedottaa huoltajille Wilman kautta.

7-9. luokkalaisten oppilaiden ruokailu etäopetusjakson aikana

Vantaan koulujen 7.-9.-luokkalaiset voivat etäopetuksen aikana syödä koululounaan kolmella eri koululla tai huoltaja voi noutaa oppilaalle ateriakassin.

Lämpimän koululounaan voi syödä Peltolan, Koivukylän ja Kilterin kouluilla arkisin klo 11.30–12.30. Koululla syötävässä lounaassa huomioidaan myös erityisruokavaliot.

Jos oppilas ei osallistu ruokailuun koululla, huoltaja voi noutaa oppilaalle ateriakassin kullekin koululle osoitetusta paikasta. Listaus ateriakassien jakopisteistä alla. Huoltajalla pitää olla oppilaan KELA-kortti mukana, kun hän hakee ateriakassin. Oppilas ei voi itse hakea ateriakassia. Ateriakassi sisältää koulupäivien korvaavat ateriat eli 5 ateriaa kerrallaan. Ateriakassin sisältö on mahdollisimman sopiva eri ruokavalioille, mutta valitettavasti kaikkia erityisruokavalioita ei kasseissa voida huomioida.

Ilmoittautumislinkki ruokailuun ja ateriakassin noutamiseen lähetetään huoltajille Wilman kautta. Myös ateriakassien jakelupisteet ja jakeluajat on ilmoitettu Wilmassa.

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Kuraattori- ja psykologipalvelut ovat käytössä myös etäopetuksen aikana. Tapaamisia järjestetään tarpeen mukaan kasvokkain tai etänä. Toivomme, että olette matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sovitut vastaanotot järjestetään suunnitellusti kouluilla. Tapaamisissa noudatetaan hygieniaohjeita ja käytetään maskeja. Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajat ovat yhteydessä muihin tarkastusvuorossa olevien oppilaiden huoltajiin.

Oppilas tai hänen huoltajansa voi aina ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan. Jos omaa terveydenhoitajaa ei tavoita, kannattaa soittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollon neuvontapuhelimeen 09 8395 0025, ma-pe klo 8–15.

Noudata koronaohjeita myös vapaa-ajalla

Jos saat vähänkin koronavirukseen viittaavia oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona. Koronavirustaudin oireita ovat päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi ja oksentelu tai ripuli.

Koronatesti on maksuton ja turvallinen. Kun odotat testin tulosta, pysy kotona.

Ajan koronatestiin voi varata

  • osoitteesta koronabotti.hus.fi
  • Koronaneuvontapuhelimesta ma-pe klo 8–18 ja la-su klo 9–18, p. 09 839 50070.

Näin suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

  • Vähennä lähikontakteja eli tapaa mahdollisimman vähän ihmisiä.
  • Pidä vähintään 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien suositellaan käyttävän kasvomaskia.
  • Lataa Koronavilkku-sovellus puhelimeesi.

På svenska (ruotsi)
In English (englanti)
Eesti keel (viro)
Русский (venäjä)
Soomaali (somali)
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية

Publicerat: 3.3.2021 
(redigerad: )

Hindra coronaviruset från att spridas

Så här laddar du ned Coronablinkern

Nyheter

evenemaX - VandaRSS


Twitter