Ungdomsgårdarna

Vänner, klubbar och hobbyer på ungdomsgården

Vanda stads ungdomsservice har 15 ungdomsgårdar och en av dem, Helsinggård (HG), erbjuder verksamhet på svenska. På ungdomsgårdarna kan du syssla med allt från spel, klubbar och workshops till trädgårdsarbete, gymmande, skateboarding och allmänt chillande. Dessutom kan du delta i hobbyverksamhet som dans, bildkonst och teater.

Du hittar mera info om ungdomsgårdarna och Vandas ungdomsservice på den här sidan (på finska).

På svenska finns förutom HG i Dickursby också Cafe F i Mårtensdal.

För aktuell info (på finska), följ Nuorten Vantaa på Facebook och Instagram #nuortenvantaa.

Öppet och gratis för alla

Verksamheten är gratis, frivillig och öppen för alla och dessutom eftersträvar vi att utveckla så mycket verksamhet som möjligt tillsammans med dig. Vandas ungdomsgårdar är trygga samlingsplatser som erbjuder rök- och rusmedelsfri verksamhet. Ungdomsgårdarnas verksamhet är främst riktad till dig som är 10-17 år gammal och verksamheten arrangeras på eftermiddagar, kvällar och veckoslut.

Socialt umgänge och mångsidig verksamhet

På de öppna ungdomskvällarna kan du träffa kompisar, spela, sysselsätta dig med en hobby eller bara vara. Du kan också planera turneringar, temakvällar, kurser eller annat tillsammans med ungdomsledarna. Ungdomsledarna har tystnadsplikt, så du kan be dem om råd och prata fritt med dem.

Nyheter

Twitter