Utställningsverksamheten

En del av utställningen Varför ler du, monster?

Alla är hjärtligt välkomna till de utställningar som arrangeras i Vandas egna kulturcentrum för barn!

Varför ler du, monster?

7.2–7.3 Barnens kulturcentrum Pessi, Konvaljvägen 14
10.3–14.4 Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myrbackavägen 6

Kan du gissa varför monstret ler? Svaret hittar du på barnens kulturcentrum Pessi och Totem där monstret får sällskap av drakprinsessan, den gamla fröken Ofelia, svanpojken, den fula ankungen och den snälla jätten. De är alla skickligt gjorda teaterdockor, som uppträtt hundra och åter hundra gånger på dockteaterscener runt hela världen. Men nu har världen utforskats och figurerna har slagit sig ner på Pessi och Totem för att ledsaga besökarna in i teatern, sagornas och bilderböckernas förtrollade värld.

I utställningsutrymmet får man läsa sagor på både finska och svenska. På dockteaterscenen får barnen prova på teaterdockor.

Utställningen är tvåspråkig: sagorna finns både på finska och på svenska och gruppguidningar ordnas även på svenska under vissa tidpunkter.

Varmt välkommen!

Kurator: Anne Lihavainen
Arbetsgrupp: Tiina Kolehmainen och Petter Korkman (musik och ljudvärld)
Produktion: Lilla Villan

Se en video om utställningen här.

Familjelördag: marionettworkshop och utställning

Lör 7.3 kl. 11-14 Barnens kulturcentrum Pessi, Konvaljvägen 14
Fritt inträde. Obligatoriska förhandsanmälningar på adressen kulttuuriliput.vantaa.fi

Under familjelördagen får besökarna delta i en workshop och bekanta sig med utställningn Varför ler du, monster?. Under workshopen planerar och tillverkar deltagarna sitt eget marionettdjur. Workshoparna börjar kl. 11, 12 samt 13 och räcker 50 minuter. I varje grupp ryms max 15 deltagare. Vuxna deltar tillsammans med sitt barn.

Evenemanget rekommenderas för barn i alla åldrar som kommer med familjemedlem eller nära vän. Skolelever kan delta även utan förälder.

Nyheter

Twitter