Information och rådgivning

Rådgivning för seniorer fortsätter i september 2020.

Aktuell information om coronaviruset.

Digistöd

Vandainfos digistöd har paus tillfälligt på grund av coronavirussituationen.

Vid Vandainfo får du hjälp med att uträtta olika e-tjänster, skanna dokument och använda webben. Vi kan söka information tillsammans på webben eller bekanta oss med stadens och statens webbtjänster. Vi erbjuder hjälp med webbanvändning vid Vandainfo i Myrbacka (Myrbackahuset, Påltorget 3) och vid Vandainfo i Dickursby (Dixi, Banvägen 11, 2:a våningen).

Avgiftsfri advokatrådgivning

Gratis advokatrådgivning i Myrbackahuset en gång i månaden kl. 17–20. Anmälan på förhand till Myrbackahusets vaktmästare tfn 0400 438 521. Förhandsanmälan obligatorisk.

Advokatjouren fortsätter hösten 2020 enligt följande tidtabell:

  • tors. 10.9.2020 kl. 17–20 (Myrbackahuset, 2 vån., evenemangsrummet)
  • tors. 8.10.2020 kl. 17–20 (Myrbackahuset, 2 vån., evenemangsrummet)
  • tors. 12.11.2020 kl. 17–20 (Myrbackahuset, 3 vån., klubblokalen)
  • tors. 10.12.2020 kl. 17–20 (Myrbackahuset, 3 vån., klubblokalen)

Vi ber dig komma till rådgivningen bara om du känner dig helt frisk. Var noga med handhygienen, framför allt i WC-utrymmena och innan du går in i lokalen. Kom ihåg att hålla ett tillräckligt säkerhetsavstånd under rådgivningen.

Allmän information om stadens tjänster

Tycker du att stadens tjänster är helt förvirrande, eller behöver du kanske hjälp med e-tjänsterna? Ta det lugnt, vi hjälper dig! Vi erbjuder allmän information om stadens tjänster och handleder dig till rätt expert om det behövs.

Information för invandrare

Vandainfo informerar om stadens tjänster, språkkurser och utbudet av fritidsaktiviteter. Vi leder dig till rätt plats!

Information för turister

Vill du ha kartor och broschyrer, information om olika evenemang eller storslagna sevärdheter? Turistinformationen betjänar dig i Vandainfo i Myrbacka (Myrbackahuset, Påltorget 3) och Dickursby (Dixi, Banvägen 11, 2 vån.).

För ungdomar och deras föräldrar

Vandainfos rådgivningar har paus tillfälligt på grund av coronavirussituationen.

De ungas skyddshus som sköts av Röda Korset erbjuder hjälp för problem som rör unga och deras föräldrar på Vandainfo i Myrbacka måndagar kl. 15.30-17 och på Vandainfo i Dickursby tisdagar kl. 16-19.

Rådgivning för seniorer och seniorens informationshörna

Vandainfos rådgivningar har paus tillfälligt på grund av coronavirussituationen.

Har du frågor till seniorrådgivningen? Kom och diskutera din egen eller en anhörigs livssituation med en yrkeskunnig anställd inom äldrearbetet.

Seniorrådgivningen är på plats tisdagar kl. 14–16 i Dickursbys Vandainfo (Dixi, Banvägen 11, på avsatsen i andra våningen) och onsdagar kl. 14–16 i Myrbackas Vandainfo (Myrbackahuset, Påltorget 3).

I seniorens infohörna hittar du aktuella broschyrer om fritidsaktiviteter och stadens tjänster samt information om föreningar och om företag som erbjuder social service.

Tips för fritiden

Vandainfo bjuder på information om sevärdheter och evenemang i Vanda och närområdet samt broschyrer om kulturverksamhet, idrott och motion samt olika hobbyer. Vi berättar också om föreningar och organisationer verksamma i Vanda samt olika former av frivilligverksamhet.

Nyheter

Twitter