Vanda i ljus

När det blir mörkt ute lyses Vanda upp. Ljuskonstverk av olika slag dekorerar stadens gator, byggnader, öppna platser och torg. Under den mörka tiden av året ordnas också olika evenemang, som ljuskonstfestivalen Reflektor Korso.

Reflektor Korso

Vandas första ljuskonstfestival Reflektor Korso ordnas i Korso 27–29.9. Evenemanget bildar en rutt med åtta ljuskonstverk i Ankparkens skogsområde i Korso och Korso idrottspark.

På rutten finns ljuskonst av både inhemska och utländska konstnärer. Evenemanget är gratis och hela familjen är välkommen! Man kan komma och studera ljuskonstverken under veckoslutet klockan 18–23.

Reflektor Korso baserar sig på en idé om en mörk miljö utan skräpljus. Effekten hos ljuskonsten bygger på mörkret och Reflektors rutt från Ankparkens skogsområde till idrottsparken skapar en intressant och spännande kontrast mellan natur och urban miljö. När idrottsplanen som i normala fall har full belysning mörkläggs och man i stället placerar ut ljuskonst har detta en överraskande effekt. Den mörka skogen upplyses i allmänhet endast av stjärnhimlen, men ljuskonsten skapar en trolsk stämning i det välbekanta jogginglandskapet.

Läs mer på adressen www.reflektor.fi (på engelska) och kom på en annorlunda kvällspromenad i Korso!

>> Delta i evenemanget på Facebook!

Ljuskonstverk i Vanda

Ljuskonst piggar upp och gläder oss i olika delar av Vanda. En del av verken tänds automatiskt vid skymning på höst- och vinterkvällarna medan andra utgörs av säsongbelysning och används, eller till exempel byter färg, enligt en viss bestämd period.

I höst lyfter vi fram olika ljusjuveler i Vanda. Uppgifterna om konstverken uppdateras på den här sidan och vi hoppas att konstverken ska vara till glädje för alla Vandabor och besökare i Vanda.

Gå ut och bekanta dig med konst i dina hemknutar eller bege dig på äventyr till olika delar av Vanda!

Storområdet Björkby

Ljusrutten från Lejle station med cykel 4,8km

Konstverket Pingviini, Lejlevägen (Kuckuberget)

Torget Primavera

Ljuskonstverket i Ebbforsrondellen, Ebbforsvägen

Nyheter

Twitter