Vanda stadsmuseum, Dickursby

Joki-näyttely

Vanda stadsmuseum presenterar i sina växlande utställningar områdets mångsidiga historia. Vår nya basutställning Ån – från stenålder till ölflyt berättar om Vandabornas liv utmed åarna under tiotusen år. Bildarkivet och våra övriga informationstjänster betjänar alla historiskt intresserade. Museet ligger nära goda trafikförbindelser på stationsområdet i Dickursby, i den gamla järnvägsstationen. Fritt inträde till museet!

Utställningen Ån – från stenålder till ölflyt presenterar Vandas historia och Vandabornas liv utmed åarna. Vanda och Kervo åar har redan under förhistorisk tid erbjudit människorna en lockande levnadsmiljö. Längre fram i tiden utvann man också drivkraft ur åarna i och med att teknologin utvecklades. I dag har åarnas betydelse för att trygga utkomsten nästan helt försvunnit, men fortfarande får vi livskraft från dem, vi söker oss till dem för rekreation och avkoppling.

Museet erbjuder sakkunnigtjänster för intresserade i alla åldrar. Den museipedagogiska servicen som är skräddarsydd för skolorna erbjuder workshoppar, temaguidningar och läromaterial. Det finns alla skäl att sticka sig in på museet på uppköp, eftersom vår museibutik har ett stort urval med Vandarelaterad litteratur, vykort, gåvoartiklar samt produkter som anknyter till utställningarna.

Rum för kärlek – Landningsbana för känslor

På utställningen Landningsbana för känslor (14.2.23.12.2017) upplevs förälskelser, kärlekshistorier, passioner och skilsmässor. Utställningen erbjuder stadsborna möjlighet att mötas och förstå varandra. I centrum står Vandabornas kärlekshistorier och föremål och platser som förknippas med dessa. Utställningen Landningsbana för känslor är en del av projektet Rum för kärlek i samarbete mellan fyra museer i Nyland: Hotell- och restaurangmuseet, Lottamuseet, Teatermuseet och Vanda stadsmuseum och ingår i programmet under jubileumsåret Finland 100 år.

Invigningsdagens program 14.2.2017:

Kl 10–13 deklamerar Lauri Vanhala från Vantaan kirjoittajat ry kärleksdikter för utställningsbesökarna
Kl 10–17 skapar vi valentinkort och -pins åt våra vänner och älsklingar i hjärtpysselverkstade
Kl 15 smakprov från konserten Ystävyydellä som hålls vid Vanda musikinstitut samma kväll
Museet serverar kärlekselixir åt alla besökare
Vänskapens ljusstig i Veteranparken
Pussbåset är öppet hela dagen: Ta en bild på dig och din vän med MyPose-anläggningen och skicka ett elektroniskt valentinkort ut i världen
Arrangör: Kulturservicen i Vanda

Utställningen öppen tis–fre. kl. 10–17, lör.–sön. 11–16.

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema

Kontaktinformation

Byrån: 09 8392 4477

Utställningen: 09 8392 4449

Personalpdf, 69 kb

Tunteiden kiitotiellä -näyttely. Piirros Harri Tarkka

Rum för kärlek - Landningsbana för känslor

Öppen 14.223.12.2017
tis.–fre 10–17, lör.–sön. 11–16

Joki - näyttely on levinnyt museon seinien ulkopuolelle. Mobiiliopas esittelee jokimaisemien historiaa ja luontoa.

Nyheter

Twitter