Vanda stadsmuseum, Dickursby

Joki-näyttely

Vanda stadsmuseum presenterar i sina växlande utställningar områdets mångsidiga historia. Vår nya basutställning Ån – från stenålder till ölflyt berättar om Vandabornas liv utmed åarna under tiotusen år. Bildarkivet och våra övriga informationstjänster betjänar alla historiskt intresserade. Museet ligger nära goda trafikförbindelser på stationsområdet i Dickursby, i den gamla järnvägsstationen. Fritt inträde till museet!

Utställningen Ån – från stenålder till ölflyt presenterar Vandas historia och Vandabornas liv utmed åarna. Vanda och Kervo åar har redan under förhistorisk tid erbjudit människorna en lockande levnadsmiljö. Längre fram i tiden utvann man också drivkraft ur åarna i och med att teknologin utvecklades. I dag har åarnas betydelse för att trygga utkomsten nästan helt försvunnit, men fortfarande får vi livskraft från dem, vi söker oss till dem för rekreation och avkoppling.


Museet erbjuder sakkunnigtjänster för intresserade i alla åldrar. Den museipedagogiska servicen som är skräddarsydd för skolorna erbjuder workshoppar, temaguidningar och läromaterial. Det finns alla skäl att sticka sig in på museet på uppköp, eftersom vår museibutik har ett stort urval med Vandarelaterad litteratur, vykort, gåvoartiklar samt produkter som anknyter till utställningarna.


I samband med utställningen Ån arrangeras en gratis visning för allmänheten på finska med namnet Jokien äärellä (Utmed åarna) den första onsdagen i månaden samt en massa annat kompletterande program. Våren 2016 erbjuder vi bland annat ordet åt olika experter en gång i månaden och som ett nytt programinslag Museimåndagar för babyar.


Utställningen öppen tisdag, torsdag och fredag kl. 10–17, onsdagar 10–20, lör.–sön. 11–16. Avvikelser i öppettiderna
pdf, 188 kb

Utställningen 1.10.2015 - 18.12.2016

Utställningen Ån – från stenålder till ölflyt presenterar Vandas historia och Vandabornas liv utmed åarna.

Askartelua museolla

Opastukset ja työpajat

Varaa opastus tai työpaja ryhmällesi, kaupunginmuseo@vantaa.fi, 040 573 9920. Tutustu tarjontaan!

Kuva rekolalaisesta pariskunnasta. Kuva VKM.

Rakkauden kaupunki

Museo etsii vantaalaiseen rakkauteen liittyviä tarinoita ja esineitä. Ota yhteyttä: anna.kangas@vantaa.fi, 050 302 4097.

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema

Kontaktinformation

Byrån: 09 8392 4477

Utställningen: 09 8392 4449

Personalpdf, 69 kb