Navigatorn Vanda

Skeittari ja joukko logoja

Navigatorn erbjuder lågtröskelservice till unga under 30 år.

Vid Navigatorn får ungdomar personlig rådgivning och handledning samt stöd för den egna livssituationen. Stödet kan gälla t.ex. livskompetens, karriärplanering, sociala färdigheter eller utbildning och sysselsättning.

Samarbetet med Sveps ungdomsverkstad och Ungdomsakademin Luckan

Sveps är den enda svenskspråkiga ungdomsverkstaden i huvudstadsregionen. På Sveps kan du få hjälp om du funderar på utbildningsfrågor, söker jobb, är i behov av en lägenhet eller vill ha hjälp med kontakten till myndigheter – på svenska. Handledningen sker både individuellt och i grupp.

Ungdomsakademin Luckan erbjuder stöd och service för svenskspråkiga unga i ålder 13 till 29 år. På ungdomsakademin kan unga få kostnadsfri handledning, samt delta i utbildningar och evenemang för unga och unga vuxna. Ungdomsakademin samarbetar med Navigatorn genom att erbjuda svenskspråkig handledning, utan tidsbeställning, varje måndag, kl. 12-17. Tisdag till fredag kan man boka handledning på Luckan i Helsingfors. För mera information om handledning och evenemang se: www.ungdomsakademin.fi. Du kan även boka tid för handledning genom att maila vår informatör på helsingfors@ungdomsakademin.fi.

UngInfo är en mobilapplikation där du som är ung kan hitta svenskspråkiga stödtjänster i Nyland. Med appen kan du lätt söka stöd och svar på frågor gällande psykisk och fysisk hälsa, studier, arbete och ekonomi. Appen kan laddas ner från AppStore och Goggle play. Den finns även som en webbversion på www.unginfo.fi. Appen upprätthålls av Ungdomsakademin Luckan (www.ungdomsakademin.fi).

Nyheter

Twitter